Omics response of tomato to salinity


Η χρήση αρδευτικού νερού υψηλής αλατότητας στα θερμοκήπια αποτελεί ένα βασικό παράγοντα αβιοτικού στρες στις καλλιέργειες κηπευτικών που αναστέλλει την παραγωγή οδηγώντας σε μείωση εισοδήματος για τους καλλιεργητές.

Σκοπός της παρούσας πρότασης είναι η ανάπτυξη βιομορίων σε βιοαισθητήρες με στόχο την πρόβλεψη της προόδου του αβιοτικού στρες καθώς και τη χρήση CO2 για την ενίσχυση της απόκρισης των φυτών σε στρες αλατότητας.

Προς την κατεύθυνση αυτή θα χρησιμοποιηθούν γενομικές και μεταβολομικές προσεγγίσεις ώστε να προσδιοριστούν τα μόρια και οι κυτταρικές διεργασίες που αποτελούν προάγγελους της προόδου του στρες αλατότητας.